Jdi na obsah Jdi na menu
 


SVĚTLO DUŠE versus STINNÉ JÁ

1. 3. 2016

(úryvek ze stejnojmenné knížky)

ZUZANA SOUKUPOVÁ

Existuje staré rčení: ,,Abychom poznali sebe sama, potřebujeme někoho dalšího.” Na jiných vidíme, co máme a co nemáme rádi na sobě. Pokud přivítáme tyto části sebe sama, budeme schopni vidět ostatní takové, jací jsou, ne takové, jaké je vidíme mrakem naší projekce. A čím budeme k sobě pravdivější a čím více stínů – strachů, tužeb – zpracujeme, tím snazší bude vidět ostatní a svět, neboť se nás již nebudou dotýkat – nebudou mít na co se připojit. Naše energetické vstupy pak budou obrácené k Nejvyššímu Zdroji a k naší skutečné identitě – vnitřní jiskře života – a naše lekce budou už na vyšších duchovních úrovních, neboť tyto budou již zpracovány.

Uvnitř každého leží zlatý poklad – naše duše, čistá a nádherná, otevřená a zářící. Ale to zlato je pokryto tvrdou vrstvou hlíny pocházející z našeho strachu. Je to naše společenská maska: tvář, již ukazujeme světu. Při odkrývání svého stínu odhalujeme masku. Musíme se na ni dívat s láskou a soucitem, protože v pochopení toho, co skrýváme vespod, je velká hodnota.

Neskrývat je první krok v procesu zkoumání stínů. Neskrývání vyžaduje opravdovou upřímnost a ochotu vidět to, co jste doposud nebyli schopni vidět. Poznání našich stínů samo o sobě zahajuje proces integrace a uzdravování. Vzpomeňte si, že každá z těchto tzv. negativních vlastností má pro vás nějaký pozitivní dar, cennější, než si  vůbec dokážete představit. Je jen nutné na tom pracovat a v brzké době pak budete požehnáni celistvostí, štěstím a svobodou.

Vždy cítíme bolest, pokud jsme obětí okolností: bolest zoufalství a bezmoci. Ale je třeba si uvědomit, že vše se děje z nějakého důvodu, pro naše poučení, pro náš růst. Je nutné najít skrytý smysl všeho, čím jsme v minulosti prošli. Poté zažijeme i vděčnost, pramenící z našeho osvobození se od stínů a z našeho velkého růstu.

Každé slovo, každá událost a osoba, s nimiž je spojena některá naše silná emoce, představuje pro nás výzvu. Je zapotřebí se s nimi usmířit, postavit se jim čelem – poznat, pochopit, přivítat je jako lekci a nahradit naším poznáním. Musíme si být plně vědomi vlivu, jaký měly na náš život. Pak se na událost podíváme z odlišné perspektivy, což nám umožní nahradit své negativní emoce pozitivními pocity.

Zoufalství pramení z propasti mezi vaším osobním Já a Nejvyšším Božským Zdrojem. Proto je potřeba si uvědomit přítomnost vnitřní božské esence  v nás samých. Naše božství a nadšení jsou navzájem provázány. Probudíme-li své nadšení, probudíme i své božství. Naučili jsme se, že nadšení vede k projevu vnějších věcí – jiných lidí, jiných míst, jiných věcí….

Knížka v prodeji od 11. 12. 2015 – více viz rubrika „Knihy

(Reprodukce textu tohoto článku, jenž je autorským vlastnictvím majitelky těchto webových stránek Zuzany Soukupové, je povolena pro jakékoliv médium pouze v nezkrácené podobě, a pokud je připojen aktivní odkaz na http://www.reiki-centrumpraha.cz) 10. 12. 2015

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář