Jdi na obsah Jdi na menu
 


Můžete si zvolit mír bez ohledu na to, jak se chovají ostatní

2. 11. 2010

 Když jste nešťastní, neříkejte si, že to způsobil někdo jiný. Máte-li zlost, přestaňte dávat vinu druhým lidem, že to oni vás rozzlobili. Místo toho pracujte přímo se svým pocitem hněvu. Chcete-li opět pozvednout svou energii, je důležitější najít kořen problému, proč cítíte zlobu, než spekulovat nad tím, jak změnit toho druhého.

Podmiňujete-li své štěstí chováním druhých lidí, pak jste závislí na něčem, co je mimo vás. Přenecháváte moc nad sebou někomu jinému. Umožňujete druhým, aby rozhodovali o tom, jak se budete cítit. Klidné emoce vycházejí z poznání, že vše, co cítíte, je vaše vlastní volba. Určitě nechcete být závislí na lidech nebo okolnostech, abyste se mohli cítit příjemně a vyrovnaně. Investujte tedy svou energii a čas do svého růstu a svého vlastního života.

Duchovní růst znamená rozvíjet umění porozumět sami sobě a jednat na stále vyšší a vyšší úrovni. Vše, co se vám v životě stane, vás učí poznávat sebe samotné. Neobviňujte se, i kdybyste teď měli ve svém životě nejasno. Dívejte se na své potíže jako na příležitost růst a více se poznávat. 

Nejspíš budete souhlasit, že určitou vládu nad svými emocemi už máte. Jsou jistě situace, které vás dříve vyváděly z míry a dnes je zvládáte klidně a s přehledem. Například když vás někdo v minulosti ignoroval, bylo vám z toho nepříjemně ještě mnoho dní, a dnes se prostě oklepete a rozhodnete se, že je to jeho problém a ne váš. Dostáváte se na úroveň (pokud tam už nejste), na které můžete říct: "Lidé jsou takoví, jací jsou, a já si nebudu brát jejich chování osobně. Jejich negativní chování je pro mne spíše znamením, že potřebují ještě více mé lásky." 

Čím výše je vaše vědomí, tím větší vliv mají vaše emoce na ostatní lidi, a to i když nejsou ve vaší fyzické blízkosti. Každý vysílá do svého okolí nějaké emoce. Při zvyšování vibrací vámi protéká více životní energie a vaše vysílání tak zapůsobí na více lidí. Váš růst na vás klade stále větší zodpovědnost, aby vaše vysílání bylo míruplné a harmonické. Ve vyšších dimenzích, kde jsou všichni telepaticky propojeni jako jedno vědomí, je důležité, aby každý přispíval do celku svými vyzrálými a harmonickými city. Možná jste si všimli, že jeden rozzlobený člověk může narušit nebo úplně pokazit klidnou atmosféru, nebo že silný, moudrý a milující člověk dokáže vnést do společné energie vysoký tón, který pak všichni následují. 

- z knihy Duchovní růst, Sanaya Roman

vložila: Magda

Převzato: http://www.facebook.com/#!/notes/mezi-nami-a-nebem/muzete-si-zvolit-mir-bez-ohledu-na-to-jak-se-chovaji-ostatni/165187406833194

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář