Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vhledy k Vzestupu - Temná noc duše

13. 1. 2011

Jennifer Hoffman & Archanděl Uriel, listopad 2010 

Příběh každého hrdiny zahrnuje i temnou noc duše, období zkoušek a výzev, jejichž smyslem je umožnit každému hrdinovi, aby poznal, zda může uspět a překonat překážky nebo zda se jimi nechá zdolat. Tyto překážky zavedou hrdinu na pokraj smrti a odhalí všechny jeho pochybnosti, strachy a slabosti. Bude mít dost odvahy k tomu, aby uspěl a překonal je a nestal se tak obětí, která stráví zbytek života tím, že bude naříkat nad svým osudem, ale bude naopak tím, koho tato cesta posílí?

Naše životy jsou často cestou skrze temnotu a zažíváme spoustu temných nocí duše. Ať už nás zradí někdo, o kom jsme si mysleli, že nás miloval, zneužije někdo, o kom jsme si mysleli, že je ohleduplnější anebo nás opustí ten, od kterého jsme chtěli být přijímaní, může nás naše životní cesta postavit před takovou výzvu, že nás vžene do temné propasti beznaděje, zoufalství a smutku. Proč s námi druzí takto zacházejí a co se stalo se vším tím mírem, láskou a hojností, ze které jsme se měli těšit? Kde je to světlo, o kterém jsme předpokládali, že nás bude podporovat?

Když se na svůj život podíváme jako na cestu hrdiny, dostanou temné noci naší duše nový význam. Tento příběh není o tom, co se nám přihodilo, ale o tom, co jsme učinili navzdory všem překážkám. Až příliš často se zasekneme právě na tom příběhu a staneme se jeho obětí, obětí ztrát, které souběžně provázejí naše zkoušky a zapomínáme, že za tímto příběhem je nějaká lekce - lekce, jejímž účelem je pomoci nám spojit se s naším vnitřním hrdinou. Když si uvědomíme, že temnota je nástrojem světla, najdeme sami sebe.

Ve skutečnosti ani příliš nezáleží na tom, co se nám na naší hrdinské cestě přihodí, neboť nakonec stejně uspějeme. Ať už se v tomto čase učíme to, že daná výzva byla pro nás příliš - v tom případě dostaneme další někdy později, anebo ji překonáme, je tato cesta vždy o nás. Smyslem temných nocí naší duše je naučit se, že jsme silní a mocní, hodní pozornosti, milovaní a schopní milovat a že vždy po celou dobu máme uvnitř sebe vše, co potřebujeme k tomu, abychom uspěli a abychom se stali hrdiny svého vlastního příběhu.

Copyright ©2010 Jennifer Hoffman a Englightnening Life OmniMedia, Inc.

Zdroj: www.urielheals.com

Z anglického originálu pro www.kruhysvetla.blog.cz  a www.channeling.wbs.cz přeložila Lenka S.

 

Podmínky pro kopírování článku:

Tento článek je v nezkrácené a nezměněné podobě možné volně kopírovat a nekomerčním způsobem dále šířit pokud bude uvedena celá tato poznámka se zdroji textu a aktivními odkazy.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář