Jdi na obsah Jdi na menu
 


Léčba láskou

24. 11. 2010

 Hluboko v centru našeho bytí, v našem bytostném jádru ve středu srdce, je bezedná studnice lásky. Meditující lidé mají zkušenosti s vnímáním "své hvězdy" - žhavého bílého bodu ve svém srdci, tzv. Hot Spot. Možná jste si někdy povšimli svatého obrazu, kde Ježíšovi z tohoto zářivého bodu v srdci vychází silné světlo. Jde o to samé - onen Zdroj lásky a života, církev to ví dávno.

Necháme tuto lásku vystupovat k povrchu. Vyplníme tímto světlem - láskou - nejkrásnější a nejmocnější energií naše srdce, tělo, mysl, vědomí i celé naše bytí. Necháme lásku vyzařovat všemi směry, protože lásku nelze zadržovat. Bylo by to naprosto nezdravé, blokovat v sobě tak mocnou enegii. O lásku nemůžeme přijít, máme v sobě onen bod - neomezený Zdroj. Čím více ji necháváme proudit a používáme, tím více jí dostáváme, od tohoto Zdroje, i z okolí. Její zásoby jsou nevyčerpatelné.

Láska je klíčem k srdci a duši a proto je bezpodmínečná a čistá láska tím nejlepším nástrojem pro vyléčení bolístek a trápení. Terapie láskou a láskyplným dotekem má logicky ty nejlepší účinky a tak to je.

Já s oblibou říkám "Vyšší láska", protože je na úrovni srdeční čakry - vyšší, než běžná sobecká vlastnická egoistická láska; také se říká univerzální všeobjímající láska, protože zahrnuje vše. Není tu žádné omezení ega, které má strachy a ze strachů vytváří nedostupné bariéry kolem srdce. Takové srdce se pak jeví jako z kamene, obrněno pancířem a plné bolesti. A často i fyzické tělo je pak obalené ochrannými vrstvami silného tuku. Za tím pancířem a za častou povrchní tváří hrubých namyšlených projevů ega se však skrývají ty největší strachy - z dalšího zklamání. Zklamání ale pochází jen z očekávání a iluzí a představ, že někoho vlastníme, nebo že to a ono se musí dít přesně podle našeho scénáře, snu, druhého přece předěláme, budeme na něho žárlit, patří přece nám... STOP! Ne, toto není láska. Pravá láska a vyšší poznání toto vše přirozeně rozpustí, protože respektuje svobodnou cestu a vývoj každého. Po uvědomění si, že nikoho a nic nevlastníme, přestane být důvod, mít nadále jakékoli strachy. Někomu se to těžko chápe a ještě těžší je to skutečně přijmout a žít. V tom momentě ale, kdy to člověk pochopí, se začne smát radostí, protože se mu konečně velice uleví. Je to takové malé osvícení :-)

Jsem tu, svým srdcem, dovolte mi zprostředkovat Vám tuto léčivou lásku a toto pochopení, hodně se vám uleví, když si dovolíte přijímat lásku a pochopíte tu vyšší, opravdovou.

Používání energií lásky je vyjádřením vnitřní radosti, podle Louise L. Hay:

"Mám se rád a proto se s láskou starám o své tělo, vnímám jeho potřeby, láskyplně mu dodávám výživné pokrmy a nápoje, láskyplně tělo upravuji a oblékám a mé tělo na to s láskou odpovídá svým kypícím zdravím a vitalitou. Mám se rád a proto si udržuji pohodlné a účelné obydlí, které naplňuje mé potřeby a ve kterém je radost bydlet. Plním jeho místnosti vibracemi lásky, aby každý, kdo vstoupí, mě nevyjímaje, tuto lásku cítil a nechal se jí hýčkat. Mám se rád a proto mám takové zaměstnání, které mě doopravdy baví, které využívá mých tvořivých schopností, pracuji s lidmi a pro lidi, které miluji a kteří milují mne, a dostávám dobrý plat, který pokrývá všechny potřeby mé, i rodiny, a ještě zbývá na radost a záliby. Mám se rád a proto myslím a jednám se všemi lidmi laskavým způsobem, neboť vím, že všechno co udělám, se mi mnohonásobně vrátí. Je - li to dobro a láska, jsem také zahrnován dobrem a láskou. Do svého světa přitahuji jen laskavé lidi, protože jsou odrazem mého já. Mám se rád a proto odpouštím sobě i ostatním a zcela se zbavuji minulosti a minulých zážitků. Jsem svobodný, nikdo mé tělo ani duši nevlastní ani nikdy nemůže, mám se rád a proto žiji výhradně v přítomnosti, každý okamžik považuji za dobrý a vím, že mne čeká jasná, radostná a bezpečná budoucnost, neboť jsem milovaným dítětem vesmíru a vesmír se o mě laskavě stará a bude se starat navěky. Tak to je. Miluji vás."

Láska a odpuštění - to jsou klíčová témata většiny našich bolestí. Pokud dokážeme milovat a odpustit, dokážeme se také uzdravit. Láska léčí a zvyšuje naše vibrace. Dává nám sílu odpouštět. Odpustit ostatním, že nám posloužili v našich životních lekcích - z lásky k nám, na úrovni duší, kde se předem dvě duše ještě před inkarnací na Zem tak spolu domluví, že jedna druhé způsobí to či ono jako zdroj poučení. Pokud srdcem pochopíte plně odpuštění a také jej provedete, i sobě zpět do minulosti, velmi výrazně to pomůže uzdravení těla, uvolnění starých záští, bloků a emocí. Tyto staré energie se uvolní a nebudou již nadále zatěžovat systém a zkreslovat charakter energií které vyzařujete do okolí a toho, co zase následkem toho vesmír zrcadlí a vrací zpět.

Čistá láska je nepodmíněná, nic neočekává a proto nemůže vést ke zklamání a bolesti. Zkoušky a situace, které mnohdy prožíváme, jsou naší životní lekcí, zrcadlem, upozorněním, že něco je špatně, v nějakém bodě našeho jednání se nedostalo lásky, protože z čisté upřímné lásky nemůže nic vzejít špatného. Špatné není někomu říci "mám Tě rád..." nebo pohladit, obejmout. Pokud je to od srdce, a to se netýká jen partnerské lásky samozřejmě, dokáže to způsobit zázraky. Láska není na předpis, nedá se koupit, pokud je upřímná a čistá. Láska se dá opětovat a pokud se takové lásce otevřeme, přijmeme ji a stejně tak vracíme, její účinek se pro zúčastněné umocňuje.

Louise L. Hay dodává:

"Možná jste si povšimli, jak často používám slova láska, klid, radost a spokojenost sám se sebou. Když dokážeme doopravdy využívat lásku v našich srdcích, uznávat sami sebe a důvěřovat Boží síle, že nám poskytne vše potřebné, pak naplní naše životy klid a radost a všechny choroby a nepříjemné prožitky zmizí. Naším cílem je žít šťastné a zdravé životy a být rádi, že jsme tím, kým jsme. Láska potlačuje zlost, uvolňuje odpor, ničí strach, vytváří bezpečí. Když budete schopni naprosto milovat sami sebe, pak vše ve vašem životě bude probíhat s lehkostí, harmonií, zdravím, prosperitou a radostí."

Potom nastává lehkost bytí a žití, jak s oblibou říká jedna má blízká duše.

Pojďme a žijme cestou skutečné lásky!
Ostatní jsou jenom iluze a zklamání.

Převzato z http://reiki.vbrne.info/lecba_laskou.html

Zdroj: www.bofi.cz 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář