Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak si sami o sobě prozrazujeme

8. 2. 2018

Hledáme vodítka, berličky, vysvětlení toho, co se nám v životě děje. Čteme články, knihy, chodíme na přednášky, vyslechneme zkušenosti našich přátel ve snaze porozumět svému životu. Toto vše je znamením, že se začínáme „probouzet“, začínáme pomalu vnímat nebo alespoň tušit, že my máme odpovědnost za náš život a jen my máme sílu si jej zlepšit.

Je to však stále zatím ještě hledání vně. Hledání venku nás může inspirovat, navést, dodat sílu a odvahu hledat uvnitř sebe, ukázat kudy, avšak na cestu dovnitř, se musíme vydat sami. Lidé okolo nás mohou různě podporovat, a tak nám naši cestu usnadňovat a pomáhat nám. Avšak dovnitř musíme sami.

Jak uvnitř sebe jdeme dál a dál, najednou čím dál jasněji vidíme informace o naší cestě všude okolo nás ve vnějším světě. Zjišťujeme, že si dennodenně a v každém okamžiku sdělujeme vodítka pro naši cestu a že tomu vlastně vždycky bylo, jen jsme to tehdy nevnímali, jelikož jsme ještě dostatečně nevěřili sobě, a tak ani tomu, co jsme vnímali „mezi řádky“.

Vše spěje do rovnováhy. Na základě tohoto jednoduchého principu můžeme ve svých životech pozorovat určitý přirozený řád a tak i kompas. Tento princip rovnováhy můžeme ve svých životech vidět v různých úrovních a z různých úhlů.

Co tedy například pro nás znamená, když něco ve vnějším světě hledáme? Nenašli jsme to ještě uvnitř sebe. Ve skutečnosti si tak tím prozrazujeme, co je ještě potřeba uvnitř sebe integrovat, co máme najít uvnitř. Jak se posouváme k sobě, začíná nám tak čím dál více docházet, že to, co máme potřebu hledat venku, nám prozrazuje, co ve skutečnosti toužíme najít uvnitř sebe.

Co tedy například ve skutečnosti činíme, když to, co nemáme, nepřejeme ani jiným? Když vše spěje do rovnováhy, nepřejícímu nebude dopřáno. Když kolem sebe vidíme nedostatek, nedostatek budeme prožívat.

Vše, co se nám děje, je vlastně takovým srovnáním. Je to podobné jako když milující rodič nechá dítě, ať zakusí následky svých voleb. Ne však proto, aby dítě potrestal, ale aby mu pomohl uvidět, jakou sílu má, a že ono je tím, kdo vytváří svůj život. Důkazy máme všichni ve svých životech.

Zdroj: https://www.jinypristup.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář