Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hluboké světlo uvnitř nás

22. 1. 2013

Důležité a hluboce nejdůležitější na cestě své je poznat hluboké světlo uvnitř nás, neboť pro svůj život musíte být světlem. Máme tady spousty duchovních poznatků, mnoho náboženství, mnoho dochovaných spisů, ale důležité je zažít a žít plné sebepoznání, které není ovlivněno jakýmkoliv náboženstvím a nebo také mechanickými druhy meditací.

Je důležité se oprostit od různých druhů dogmat, mechanických cvičení dechu, tisíce druhů meditací, jak z křesťanství, budhismu, hinduismu atd. Tyto různé zachované texty a tyto náboženství nesou samozřejmě váhu a pomoc k cestě za osvícením.

Však nejdůležitější je za toto vše jít a vnímat své hluboké světlo uvnitř sebe bez jakýchkoliv myšlenkových vnuknutí, různých naučených meditací, dechů, kdo je Bůh, prostě žádné naučené, přečtené, převzaté, ale jen čisté poznání, které není ničím ovlivněno a to je nejdůležitější. To je to hluboké poznání se až do absolutních nuancí a hluboké čisté rozpomínání, které není ovlivněno žádným druhem náboženství ani určitou cestou.

Na své cestě chápu to, že čím míň jsem ovlivňován jakýmkoliv směrem či náboženstvím, můžu dojít k pravému a nejhlubšímu poznání. Na své cestě musíte vnímat, že světlem ve vaší cestě jste hlavně Vy. Důležité je umět žít ze své vlastní pravosti a tím dojít k hlubokému poznání bez příčiny jakéhokoliv ovlivnění. Vnímat svou pravou pravost, která je nezatížená různými cestami. Důležité je nehledat.

A proč? Protože je důležité jít přirozenou cestou a co nejměně být ovlivňován na své cestě, neboť to vás opět vzdálí vaší skutečné skutečnosti. Pokud máte nějakého učitele či směr, je důležité aby tento mistr či směr, vás neomezoval a snažil se vás co nejvíce napojit na svou pravou skutečnost, měli byste vyvěrat napovrch. Všechny meditace a učení máte v sobě a je třeba se probouzet svou vnitřní pravdou.

Víte, je důležité umět se znát do nejzašších koutů, jenom tím se osvobodím. Neosvobodím se tím že, budu znát Korán, Bibli, číst upašindy, naštěvovat ašrámy a různé esotrické kroužky, žít podle křesťanství, meditovat jen řízeně podle spisů a různých cvičení. Vše je zcela určitě dobré, ale nesmí se to stát propagandou, to vše má být pomocnou cestou. Vnímám zde, že zapomínáme na svou přirozenost a skutečnou pravost bez ovlivnění!!!

Vnímám zde také, že se opíráme do systému, co dělá špatně a jak je všude spousty zla, autorit a bolesti, ale musíme se i podívat na duchovní oblast a to tak, že nemůžeme jet jen podle duchovních ideologií, které nám jasně říkají, co máme dělat, jak mám meditovat, co mám jíst, pít, co mám číst ,jak mám žít, co si mám myslet. Je potřeba toto umět, poznat sám v sobě svou přirozenost, která je čistá, tam hluboce uvnitř nezatížená jakýmkoliv duchovním směrem či ideologií!!!

Totiž to je poznání pravosti a to vše, co jsem tady vyjmenoval ze směrů duchovních, brát jako důležitou součást našeho světa a samozřejmě vzít si z těchto směrů, co je potřeba, však žít pravou cestou bez ovlivnění. Důležité je mít svůj vlastní princip bytí, který přichází ze skutečné pravé světelné podstaty, která není zatížená žádným slovem a ovlivněním. Neboť pak v tomto stavu zažívám skutečnou lásku, věčnost a krásu.

Víte, různé drogy a změněné stavy, vizualizace na různé anděly atd., které se používají při různých duchovních setkání, a to se rozšířilo i u nás, však tento stav, kterého dosáhnete, není oním pravým stavem a to ani při změněném stavu. Vše musí být plně pravé a živé.

V mé cestě jsem se snažil a stále snažím o hluboké rozpomínaní a nechávám vyvěrat svou vnitřní hlubokou pravdu, která mě přirozeně vede. To je ten proud jasnosti, který není zatížený žádným směrem duchovním, je jen pravou vyvěrající podstatou.

Jenom z tohoto hlubokého stavu přirozenosti je možné pocítit, co je láska a pravost bytí. Musíte na to přijít a to co možná stou největší intenzitou. Láska se stane přirozenou fází bez zatížení jakéhokoliv duchovního učení a tato láska může svět naplnit světlem lásky a novým způsobem života.

Mnoho lidí žije ve zmatku života, v utrpení, bolesti, v hledání Boha a jak se neznají následují různé druhy náboženství, technik, guru, aby nás směrovaly k dosažení cesty. Ale co je to dosažení? Pro každého jiné. Důležité je směrovat tuto bytost k čistému poznání bez zatížení a to jít do nejryzejší podstaty. Nemít vše jako vzor duchovní, ale být tím pravým vzorem pro sebe.

Můžete se modlit, dýchat podle různých cvičení, meditovat podle různých technik, však neznamená to zcela, že pravdu poznáte. Nejde zde o zážitky duchovní a toužení po dalším duchovním zážitku, neboť to je zcestné a zpomalující. Důležité je být přirozeným bytím, pravou skutečností, hlubokou vyvěrajcí neposkvrněnou řekou jakýmkoliv učením.

Nenásledujte duchovní autority, neboť oni sami jsou v poblouznění a oni vytvářejí oddělenost a nesmyslné řády a vy je vyhledáváte proto, že máte strach chtít se poznat. Vnímejte ke komu přicházíte a kam vás vede!!!

Musíte se stát živou pravou bytostí, která je hluboce sebepoznaná a plná kázně a jasnosti poznání. Meditace není jen vzívání manter, soustředění a spousty různých technik. Meditace pravá a živá, která je vyvěrajcí z hluboké nezatíženosti, má milionkrát větší vliv, než meditace řízená. A proč, to určitě víte.

A tak je to i s Bohem, Bůh je jen slovo. Nemůžu se dívat na Boha takto, ale můžu v něm žít ve své nejjasnější pravosti bez zatížení jakéhokoliv směru duchovního. To jest má cesta, moji milovaní přátelé. Je to cesta bez zatížení jakéhokoliv směru, neboť každý nese nějaký úsek či pravdu, dogma, meditaci, cvičení. Však poznal jsem, že skutečné poznání je právě uvnitř nás, které je čistou a zcela jasnou jasností.

Zjistil jsem, že vše musí být čiré a jasné bez zatížení jakékoliv informace či duchovním směru. Aby to mohlo být skutečně a čistě poznáno, můžete poznávat různé směry duchovní či náboženské, ale chápete je jako určitý směr a moudrost. Však pravá čistá poznaná cesta může pramenit jen s čisté a pravé vnitřní jasnosti, která není ničím zatížena ani slůvkem jakéhokoliv duchovního směru a tím tyto informace přicházejcí z různých duchovních oblastí vás nemůžou ovlivňovat a měnit, neboť prameníte z absolutní části, kde není ničeho, jen tiché Boží světlo, které je vším naplněno.

Jste poznaná jasnost. Přátelé, posílám vám mnoho lásky a mnoho inspirace do vašich cest, všichni jsme cestou. Láska je naše spojení ve všem. Hluboce miluji cestu života a na této cestě jsme cestou života všichni. Miluji vás.

S živou láskou Tom

Autor článku: Tomáš Borl

Zdroj: http://www.cestyksobe.cz/tomas-borl-hluboke-svetlo-uvnitr-nas-ab2023/

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář