Jdi na obsah Jdi na menu
 


PŘEKRAČOVÁNÍ DUALITY

24. 1. 2017
Naše duše přišly na tuto Planetu Zem, kde mohou zažívat Dualitu. A že ji také velmi silně prožíváme! Valí se to ze všech stran. Jenže, ono se dá “snadno” z té Duality vystoupit. Není to o tom, abychom ji zrušili, abychom zažívali jen tu jednu stranu mince, kterou obecně pokládáme za tu příjemnější, lepší, spirituálnější, atd. Není to o tom, že projdeme do nějaké dimenze, kde najednou zmizí. Mysl a ego to umí velmi šikovně. :-)
 
DUALITU PŘEKRAČUJEME TÍM, ŽE JI PŘIJÍMÁME. ŽE PŘIJÍMÁME OBA JEJÍ PÓLY STEJNĚ, ANIŽ BYCHOM JEDEN POVYŠOVALI NEBO PONIŽOVALI NAD DRUHÝ. PŘIJÍMÁME JE S TOU NEJVĚTŠÍ LÁSKOU, KTEROU JSME SCHOPNI. PŘIJÍMÁME JE BEZ HODNOCENÍ A SOUDŮ… TAK PAK ŽIJEME UPROSTŘED DUALITY A ZÁROVEŇ JSME NAD NÍ, PŘEKRAČUJEME JI…. TO JE TA TŘETÍ ENERGIE… TA TŘETÍ CESTA… NOVÁ, ŽIVOUCÍ, TVOŘIVÁ…
 
Vzájemné póly/ strany existují ze vzájmené přízně. Jedno bez druhého by nebylo možné, neviděli bychom to, nemohli bychom se toho dotknout, PROŽÍT TO, ZAŽÍT TO.
 
A my se stále pokoušíme duality zbavovat! Je to opět jen hra šikovné mysli, která půjde cestou toho, co zná, toho, co je bezpečné a co je pro ni to “lepší, světlejší, duchovnější, atd.”. Vtipné na tom celém je, že světlo by neexistovalo bez temnoty a naopak. A stejně tak i to naše světlo by neexistovalo bez naší temnoty.
 
Náš Duch, to věčné světlo v nás, vklouznul do tohoto těla – do této husté a “temné” hmoty, aby SKRZE NI mohl vnímat a objevovat sám sebe. Nepřišel tu hmotu “vysvobodit”, ani ji nepřišel “zneškodnit”. Ta hmota – to tělo – je ohromný dar od Matky Země, díky kterému můžeme poznávat a ŽÍT svou SKUTEČNOU PODSTATU.
 
PROBUZENÍ TU NA ZEMI JE MOŽNÉ PRÁVĚ PROSTŘEDNICTVÍM TĚLA!
Může vzniknout sebespirituálnější koncept o tom, jak tělo není důležité… je to však ohromná past mysli, která netouží po tom, abychom se PROBUDILI a nechali se vést tím ohromným Duchem, kterým všichni JSME už TEĎ.
 
Pokud budeme však za toho zlého stavět svou mysl nebo ego, stále jsme to nepochopili – stále jedeme na vlně duality. Mysl je zkrátka taková, to je její úloha. Můžeme ji kultivovat, můžeme ji různými technikami “manipulovat”, to vše je však stále její hra – hra ega.
 
Mysl zkrátka existuje – nemusíme s ní bojovat, stačí ji přijmout takovou, jaká je – v každou danou chvíli. Možná se nám celý život bude snažit posílat myšlenky, předsudky, přesvědčení, strachy – najde vždy přesně to, co zapadá do toho, co prožíváme a okamžitě nám to dá najevo. Vždyť je v tom skvělá a neúnavná. Je jako projektor všeho, co jsme kdy zažili, co jsme kdy bývali mohli zažít, nebo terpve budeme moci zažít v budoucnu. Uf, taková kapacita. :-)
 
Záleží na nás, zda se svezeme na této vlně duality mysli, která rozděluje a hodnotí, nebo jejím přijetím ji překročíme. To vše, však zároveň myslí nejde učinit. :-) To se jednoduše stane, to jednoduše JE, cítíte to, a tak podle toho jednáte. Neopakujete si: “Musím překročit mysl, musím překročit dualitu, strach, bolest, atd. atd. atd.”
 
Takto to nefunguje.
 
Vy ji překračujete tím, že ji plně a s láskou SKUTEČNĚ přijímáte. Pak už vám nevadí, že existuje, pak už ji necháváte existovat… Nebojujete s ní a ani ji nepovyšujete nad cokoli jiného. Pak už jednoduše nemusíte hrát její vrtochy. :-)
 
Dokážete to už vidět?
 
Tolik to souvisí s tím, co jsem psala v článku: http://bytvsrdci.org/predsudky-a-pritomnost-propusteni/
 
Samotnou mě překvapilo, jak je tam VŠE, jasně a hluboce. Ten text se netýká jen předsudků, každý si tam dosaďte to svoje momentální téma: strach, bolest, zranění, nemoc, programy, autopilot, cokoli, s čím se nyní setkáváte.
 
V životě se mi ukázalo vždy to stejné… ŽITÍ V PŘÍTOMNOSTI a PŘIJÍMÁNÍ TOHO, CO JE – SKUTEČNĚ, OPRAVDOVĚ A SE SRDCEM NA DLANI.
TAK PŘEKRAČUJI DUALITU A MOHU VYTVÁŘET NOVÉ, ŽIVOUCÍ, INSPIRUJÍCÍ A OBOHACUJÍCÍ MĚ I DRUHÉ.
 
S láskou,
Denisa
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář