Jdi na obsah Jdi na menu
 


Samael: Transformační grandfinále

3. 9. 2013

Zdravím, moji drazí čtenáři. Můj dnešní článek se bude týkat tématu současných zkoušek, kterými si každý individuálně procházíme. Dříve, než začnu psát něco svého, odkážu vás ještě na článek Apukheho, zde je link: Skúška, pred ktorou nikto z nás neunikne

Když jsem si ten článek přečetla poprvé, tak mě to hned zarazilo, až jsem si říkala: Tohle přece nebudu dávat na stránky, to každého zbytečně vyděsí. Jenže pak jsme večer měli malé setkání s přáteli a jeden z nich má problémy se svým vedoucím ve škole, tak mi začalo docházet, že to nejsem jenom já, kdo má pocit, že se jeho nově vytvořený svět třese v základech.

31.7., den po narozeninách mého bratra, se totiž narodila jeho vlastní dcera. Je to rozkošné miminko a jak už to bývá, její narození doslova vyvrhuje na povrch mnoho emocí všech členů mé rodiny. Protože moje dětství bylo těžké, když jsem o něm vedle kolébky malé začala mluvit, doslova mě to šokovalo. Byl to šílený zvrat, který se doteď snažím rozdýchávat. Jako by mě to po mnoha letech donutilo, podívat se události, na které jsem ani neměla odvahu vzpomínat a uklidit uvnitř sama sebe. Roztřídit si to, co do budoucna chci a zbavit se toho, co nechci. A uvědomuju si, že věci jsou zase úplně jinak, než jsem si myslela.

No, tohle samotné by asi nestálo za to, o tom psát. Ovšem tohle se začalo dít i lidem v mém okolí. Jakoby doopravdy každý z nás měl v tomto období zažít nějaký podstatný šok, který ho donutí, zamyslet se nad tím, co od budoucnosti doopravdy chce. Máme přehodnotit mnohé postoje vůči sobě, svým blízkým a okolní společnosti.

Kdybych to měla vzít z duchovního úhlu pohledu, popsala bych to asi takhle:

Po mnoho let jsme se brodili temnotou a blátem energií nižších dimenzí. A i v tom blátě a temnotách jsme každý z nás dokázali vytvořit svoje světélko, svůj vlastní svět, důvod, proč žijeme. A teď když vycházíme do světla, obrovské energie, které nám přináší vesmír, otřásají námi samými a celým naším světem proto, aby při tom otřásání vypadalo všechno bláto. Nové energie nové doby vypalují pryč ty nánosy, kterými jsou naše sny, naše světýlka v temnotě stále ještě pokrytá. A čas nové doby to všechno vymývá pryč.

Je to proto, aby se ukázal květ naší pravé existence, aby se naše sny mohly ukázat na povrchu našeho vědomí a začít se uskutečňovat. A nikdo tomu nezůstáváme ušetřený.

Čím víc světla obsahujeme, čím větší práci jsme již dříve na sobě samých vykonali, tím hladší a příznivější je v tuto dobu naše cesta. Ale jsou mezi námi lidé, kteří se za ty věky již hluboce zakořenily v temnotách. A pro ty je to nejtěžší. Není rozdíl mezi pánem a kmánem, není rozdíl mezi vězněm a světcem, nikdo tomu není ušetřený.

A proces proměny už nelze zastavit.

To nejlepší, co v tuto dobu můžete udělat, je otevřít svoje vlastní srdce a ukázat svoji lásku lidem okolo vás. A nikoho za nic nesoudit.

Což se samozřejmě dělá dost nesnadno. Vlastně je to pro nás vcelku jedna z nejtěžších zkoušek vůbec. Většina lidí se totiž bojí ukazovat sama sebe, protože jsme hluboce přesvědčeni o své nedokonalosti. Skrýváme se za různými maskami, typy ega a utíkáme místo toho, abychom lidem dali to, čím jsme doopravdy.

Samozřejmě z tohoto taky nejsem vyjímka. Mám na sebe vysoké nároky, což je důsledkem úkolu, který tady mám a velkého světla, které obsahuju a musím ho nějakým zůsobem ukotvit tady na Zemi. Což kdybych vám začala vyprávět, je naprosto šílená záležitost – tak například Rigorózní státnice, na které za měsíc jdu, jsou proti tomu dovolená. No, jenže důsledek toho je, ža mám podobně vysoké nároky i na své nejbližší a jestli dovedu jim nějakou tu chybu odpustit, tak sobě už vůbec ne.

No a právě tenhle typ ega je skvělý špunt, který zpomaluje zpracování a příchod nových energií. S čímž se taky popasuju, ale chvíli mi to potrvá.

Takže vidíte, že každý z nás máme prostě něco, co se v nás hluboce zakořenilo. Nemusí to nutně být špatné. V minulosti nám to třeba mohlo pomoct. Ale pokud to v současnosti brání příchodu nové vlny světla na Zem, tak je to rozbíjeno a vymetáno pryč z naší reality.

No a k tomuto všemu je samozřejmě třeba řada šoků, nebo my to alespoň tak většinou pociťujeme a snažíme se v tom nějakým způsobem plácat, ale moc nám to nepomáhá.

Já osobně mám však ověřené, že energie vesmíru jsou skutečně inteligentní už sami o sobě. Když jim dáme volný průběh a necháme jim dostatečně volného místa v našich životech, tak se události sami začnou řešit, anebo se nám třeba i ve snu nabídne řešení, které máme vykonat. Zkrátka a jednoduše, když všemu dáme volný průběh a oprostíme se od zbytečných očekávání, citových i hmotných závislostí, věci se sami přeuspořádají ku prospěchu všech.

Člověk se vždycky snaží v těžkých chvílích vydržet. Jenže už slovo “vydržet” vychází z kořene “držet”. Držet si staré vzorce myšlení, chování a cítění a snažit se událostmi projít bez proměny. Jenže to už teď nejde. Teď už se pomalu pouštíme toho starého. Je třeba odpustit všemu a všem. Slovo “odpustit” konec konců vychází z kořene “pustit”, nechat to jít, nechat hmotné věci, lidi, staré názory jít, od-pustit je pryč ze sebe.

Určitě víte, o čem píšu, protože se o to už nějakou dobu snažíme my všichni. A teď je grand finále tohoto snažení se.

Abychom přijali to nové, musíme nejdříve pustit to staré.

A tak to je.

Mějte hodně vnitřní síly, hodně trpělivosti a nenechte se stáhnout do dramat jiných lidí. Každý máme svoje vlastní drama, se kterým si musíme poradit ze všeho nejdřív.

Jop a taky nevěřte všemu, co je v televizi. Je to zveličené za účelem větší sledovanosti. Jestli chcete lidem z oblastí postižených válkou nebo katastrofami pomoct, najděte si nějakou charitativní organizaci, která vám vyhovuje a začněte jim přispívat. Já jsem začala letos přispívat na www.skutecnydarek.cz, což spadá pod organizaci Člověk v tísni.

Hlavně se nenechte oblafnout zveličenými dramaty. Není to ku prospěchu ani vás, ani toho člověka, kterého se drama týká. Ten většinou uvítá skutečnou pomoc, ne falešný soucit.

Takže hodně zdaru do závěrečné fáze transformace! Jak dlouho potrvá? To záleží na každém jednotlivci.

Držme si pěsti. Jsme dobří v tom, co děláme.

Hodně štěstí!

A mějte se krásně!

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nádhera

Lukaš,Ezendiel...alobo čo som,8. 9. 2013 19:17

uplne toto vystihuje všetko.....vyjadrila si to krásne